כתבה זו אינה דומה לרוב הכתבות שמפורסמות באינטרנט. היא מיוחדת, ונכתבה ממעמקי ליבו של אדם, שחווה על בשרו אירועים קשים ומשפילים במהלך חייו, והחליט, שהוא מוכן ורוצה לשתף את החוויות שלו עם אחרים, בתקווה שהשינוי יגיע. אז, תחזיקו חזק בזמן קריאת הכתבה.
בקהילת הלהט"ב הצבעונית מסתתרת לה הגזענות בפינה האפלה
מסתבר שחוויות של אפליה על רקע אתני בקרב גברים הומואים היא לא מעטה אך מסתתרת מתחת לעננה כבדה שלא מדברים עליה.
תמיד תהיתי לעצמי כאדם ממוצא מזרחי האם ישנה וקיימת עדיין כיום גזענות בקהילת הלהט"ב על צבע/מוצא אתני.
זהו צד שלא חקרתי לעומק כי בדרך איני מעורה בסביבה ואני מתכוון למסיבות וכיוצא בזה.
ההיכרות שלי בעולם הלהט"ב היא דרך רשתות חברתיות ואפשר לומר שעם רובם לא נתקלתי בגזענות.
במקרה הראשון אמרתי לעצמי יכול להיות חד פעמי או משהו לא מובן, אני יכול להתמודד עם תשובה של הצד השני שאינו נמשך לשחומים/בהירים/בלונדינים וכו', אך תשובה גזענית בקהילה השמחה, הצוהלת והצבעונית הביעה בי תמיהה.
ברגע שזה מגיע בצורה של הדגשה אתנית בפעם ראשונה, שניה ובפעם השלישית, התחושה היא שמדובר בגזענות.
חלק מהגולשים באפליקציות ההיכרויות המוכרות כמו גרינדר ואטרף אמרו שהם נתקלו במקרים דומים בפרופילים אחרים, שרשמו בכינוי או אפילו בתיאור – למשל:
לא רוסים.
לא תימנים.
לא אסיאתים.
לא סינים.
הרשימה הייתה לא מעטה אך אין ספק שיש בעיה בהתבטאות ובניסוח המזרימה הרגשה של גזענות.
בשיחה שהייתה לי עם אלכס (שם בדוי) חבר קרוב ממוצא רוסי גם מסר שחווה ונתקל בחוויות לא נעימות ויותר בוטות.
אלה רק חלק מהמקרים הממחישים את הגזענות בקהילה הגאה בעיקר גברים הומואים ובאשר לגברים ממוצא אתני מסוים יש פחות אפשרויות בהיכרויות אונליין.
כל זה ממחיש ומחזק כי אתניות משפיעה באופן ישיר והגזענות פוגעת במיוחד בהומואים בעלי צבע או מוצא.
כמות החברים ההומואים שאני מכיר אפשר לספור בעשר אצבעות אני מתקשה להחליט אם זה קשור לבושה עצמה שאני מתחמק מהסצנה ההומוסקסואלית, או אם אני מרגיש שחוק בגלל ש"הגאווה" שלי מתפרקת ואני מתקשה לקחת חלק מהעניין ולהתרחק מתשובות כאלה בצורה פוגעת.
בחיי ביליתי זמן מהבגרות שלי לציפיה להתקבל בברכה אז, הייתה אחרת והיום אני מגלה שלקהילה הגאה שאני מאוד מעריך יש מחסומים גזעניים משלהם וברגע שרואים בהכרויות אונליין בכינוי או בהעדפות בפרופילים גורם להרגיש שמשהו לא בסדר במוצא שלי.
ממחקר שמצאתי ב -2018 פרסמו stonewall כי 51% מהלהטב"ים שונים ומיעוטים העידו כי קיבלו וחוו אפליה ברשת בגלל המוצא האתני שלהם.
במחקר אחר בו נאספו מעל 2000 עדויות מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים בני 18-29 בארה"ב, נראה כי מקרים של גזענות נפוצים מאוד. לדברי חוקרים, על אף שעדיין לא נעשו מחקרים לטווח ארוך על השפעת מקרים של גזענות על הרגשות, אך ברור כי יחס מפלה עלול לגרום לרגשות כמו בושה, השפלה ונחיתות.
גזענות היא בעיה רצינית בקהילה הלהט"בית וצריך לטפל בה. למרות המאבקים הרבים נגד הגזענות בחברה הלהט"בית להם אנו עדים, עדיין הפתרון לבעיה לא נראה בקצה המנהרה.
2 Comments
יערה
עצוב מסתבר שלא מה שנראה לעין או נשמע כקהילה שמחה ויש שם גזענות ואין התייחסות. אולי כי אני לא מכירה אבל לא שמעתי אף פעם מישהו נחלם בגזענות בקהילה.
יניב עזרן
תימנים זה הכי ועצוב לשמוע תימנים רוסים מרוקאים זה עם אחד וצריך לדעת לכבד או "טקט" כלשונו.