העיר קרית גת מונה כיום כ-20,000 בתי אב. בעיר חיה אוכלוסיה הטרוגנית ומגוונת – חילונים ומסורתיים לצד דתיים וחרדים, ותיקים לצד מצטרפים חדשים, צברים לצד עולים. מרבית שכונותיה מעורבות ומעורבבות, ומרבית תושביה מראים מעורבות ואכפתיות, ערבים ודואגים זה לזה.
קרית גת איננה נהנית מחוסן כלכלי חזק. היא ממוקמת באשכול סוציואקונומי 4, ונזקקת לתקציבי איזון המתקבלים מהמדינה. עם זאת, במיקומה הגאוגרפי ועתודות השטח סביבה, גלום פוטנציאל להפוך לעיר מחוז משגשגת ומרכזית, אשר תהווה מוקד משיכה למתיישבים חדשים, מן המרכז ומהפריפריה. מתיישבים חדשים אלו יתרמו להאצת המסחר, התעשייה, היזמות והתרבות בעיר, יאפשרו את שגשוגה ויפחיתו את התלות בתקציבי איזון ממשלתיים.
לאחרונה, מקודמת ביתר שאת, על ידי שרי השיכון והפנים, תוכנית להקמת שכונה יעודית לציבור החרדי בלבד, בהיקף של כ- 10,000 יחידות דיור. התוכנית אף זכתה לברכת הדרך מראש העיר מר אבירם דהרי, כחלק מהסכם גג כולל המרחיב את קרית גת בכ-60,000 יחידות דיור נוספות. מעיון בתרשימי התוכנית, עולה כי ההרחבה לכיוון מערב, ממערב לכביש 40, תמנה בסה"כ כ-36,000 יחידות דיור.
השכונה החרדית החדשה, מתוכננת בהתאם להחלטת ממשלה מס' 1823 לאימוץ התוכנית לקידום פתרון מצוקת הדיור במגזר החרדי. במסגרת תוכנית זו, מקודמת הקמת שכונות חרדיות, לצדן של ערים הטרוגניות, אשר מסוגלות להוות משענת כלכלית ולספק אפשרויות תעסוקה ושירותים נחוצים לתושבי אותן שכונות.
בשנים האחרונות נמצאת העיר בתנופת פיתוח גדולה, עם התקדמות הקמתה ואכלוסה של שכונת כרמי גת, מצפון לכביש 35. שכונת כרמי גת הינה דוגמה חיה לפוטנציאל ההתפתחות העתידית של קרית גת. השכונה מכילה אוכלוסיה מעורבת מכלל המגזרים. היא מורכבת הן ממשפרי דיור מתוך העיר והן ממצטרפים חדשים המגיעים אליה ממגוון ישובים, ובעיקר מערי השפלה והמרכז. תושביה פעילים ומעורבים בכלל תחומי החיים בעיר. השכונה כיום מהווה אבן שואבת למשפחות צעירות, חילוניות ודתיות ומרקעים שונים, אשר מחפשות לבנות את ביתן בסביבה מתפתחת שעתידה מבטיח.
מהלך הקמת רובע עבור המגזר החרדי בלבד עלולה להביא למספר תוצאות:
1. שכונה חרדית עם עשרות אלפי חרדים בסמוך לעיר וממערב לה, עלולה לקבוע הלכה למעשה את עתידן של כל יחידות הדיור המתוכננות ממערב לעיר כשכונות חרדיות והפיכת קרית גת לעיר בה רוב האוכלוסיה תהיה חרדית, תוך ייתכנות למחיקת ציביונה של העיר כפלורליסטית והטרוגנית.
2.הקמת השכונות החרדיות תניע תהליך של גידול תמידי של אוכלוסיה חרדית בשכונות הסמוכות להן, תוך שינוי אופיין של השכונות הותיקות, ודחיקת האוכלוסיה הותיקה בעל כורחה אל מחוץ להן. תהליכים דומים התרחשו בעבר בערים ובשכונות שהיו בעבר הטרוגניות, דוגמת בית שמש וחלקים מירושלים.
3.שינוי בהרכבה המגזרי של קרית גת תוביל לבלימת תהליך ההתפתחות של העיר, תרתיע אוכלוסיות אחרות מלהצטרף, ותמנע את מימוש הפוטנציאל להפוך לעיר מחוז מובילה בכל תחומי החיים, כאמור לעיל.
4. שיווק שכונה בסדר גודל של 45% מבתי האב בעיר כיום, איננה זניחה ואף עומדת בניגוד לאמור בהחלטת הממשלה הנזכרת לעיל, המבטיחה לשמור על ערים הטרוגניות מפני שינויים חדים בהרכב האוכלסיה שלהן.
קבוצת פייסבוק מערב קרית גת – הזדמנות שווה לכולם
קבוצת וואטסאפ