חלק מהמחקרים החדשים מציגים נתונים כי נגיף הקורונה יכול לעבור את מחסום השליה ולהדביק את העובר. החדשות הטובות שרוב היילודים לא נדבקו או חלו במחלה עם תסמינים קלים.
החודשים הראשונים להריון האישה זאת התקופה הקריטית להתפתחות העובר. ההדבקה יכולה להיות מסוכנת לעובר במידה והאישה נדבקת בנגיף הקורונה בשליש הראשון להריון ועלול לסכן את העובר כי מוחו פגיע יותר.
מאז התפרצות הקורונה בסין ובהמשך בעולם כולו, נערכו מחקרים בנושא האם נגיף הקורונה עובר את מחסום השליה לעלול להדביק את העובר. במחקר שהתפרסם בכתב העת The Lancet, נבדקו תשעה תינוקות שנולדו בעיר ווהאן שבסין ומסקנת המחקר היא שהנגיף אינו עובר מהאם לעובר. עד כה המחקרים הראו תוצאות שליליות. אך שני מחקרים חדשים שהתפרסמו בכתב העת JAMA, הראו כי נגיף הקורונה יכול כנראה לעבור את מחסום השליה ולהדביק את העובר, מה שנקרא "העברה אנכית". אבל גם אם זה קורה, נמצא כי היילודים הראו סימנים קלים של מחלה. חשוב לציין כי מחקרים קטנים ותוצאותיהם אינן חד משמעיות בנוגע לשאלה האם הנגיף אכן עובר את השליה ומגיע מהאם לעובר.
במחקר נבדקו 33 יילודים שנולדו לנשים עם נגיף הקורונה בעיר וואהן בסין. 3 יילודים מתוך 33 היו עם סימני מחלת קורונה קלים. החוקרים לא יכולים לשלול אפשרות של העברת הנגיף מהאם לעובר.
ד"ר קרולין קוין מאוניברסיטת פיטסבורג, שחוקרת את השליה כמחסום לנגיפים לא נכחה במחקרים החדשים לפיהם הנגיף יכול לעבור את מחסום השליה ולהגיע לעובר, אך מסבירה כי אם אכן זה יכול לקרות, אז זה יכול להיות מסוכן בשליש הראשון להריון כשמוחו של העובר פגיע יותר.
לדברי ד"ר כריסטינה צ'יימברס, אפידמיולוגית מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, נשים הרות מועדות ללקות יותר בזיהומים בדרכי הנשימה, אך עדיין אין מידע האם נשים הרות מועדות יותר להידבק בנגיף הקורונה.