משיכת אוכלוסיה צעירה היא המפתח לצמיחה של עיר. מחקר חדש של מכון גיאוקרטוגרפיה בדק את שיעורם של בני 25-39 בערים בישראל וקבע מיהן הערים בישראל בהן שיעורם של הצעירים הוא הגבוה ביותר. קרית גת נמצאת בין 10 הערים הצעירות בישראל.
גם ב2021, כמו בשנים החולפות מובילה קרית גת את טבלת הערים שמכרו הכי הרבה דירות בתחומן ואת רשימת הביקוש למגורים בתחומי העיר.
לאחרונה אישרה המועצה הארצית לתכנון ובניה את הרחבתה של קרית גת מצפון, ממערב ומדרום מזרח בתכניות פיתוח עשרות אלפי יח"ד למגורים.
ראש העיר אבירם דהרי :פיתוח שכונות חדשות ומיזמי התחדשות עירונית עבור אלפי משפחות צעירות בישראל המשוועות לגור בקרית גת הינן משימות מאתגרות, ב"ה קרית גת היא כבר בין הערים הצעירות בישראל ,על אף שאנו עוד בתחילת הדרך ועוד תכניות בניה ופיתוח של עשרות אלפי יח"ד לפנינו. מגוון המשימות והמשאבים העצומים הדרושים לשם כך, מציבים אותנו בפני אתגרים והשקעות כספיות בהיקפים אדירים שטרם נראו כמותם במדינת ישראל.
חלק מרכזי מהשגשוג העירוני והכלכלי בערים מותנה בטיפוח אוכלוסיית הצעירים, הצעירים הם קטר הצמיחה החשוב במשק. בעיר עם שיעור גבוה של צעירים יש יותר ביקוש למקומות בילוי, מסחר ומקומות עבודה, בדגש על הייטק וטכנולוגיה. כשיש גרעין מספיק גדול של קהל זה נוצרת מסה קריטית להתפתחות שוק עסקי פעיל בתוך העיר.
לדור הצעיר השפעה על הטווח הקצר והטווח הארוך של ההתפתחות האורבנית, הם אלה ומכתיבים את פני העיר כיום ואיך היא תראה בעתיד הרחוק ההופכים את העיר לאטרקטיבית לצעירים שרוצים לגור בה, למשקיעים שרואים בה פוטנציאל ולחברות פרטיות שחושקות בהקמת מקום מושבן בתחומיה.
כשיש צעירים -הכנסות העיר מארנונה עסקית עולות, מה שמאפשר להשקיע בתשתיות טובות יותר לצורך המשך הזנת מעגל הקסמים, שימשוך עוד חברות ומשקיעים.
החשיבות של הצעירים במרקם העירוני באה לידי ביטוי בפתיחה של מרכזי צעירים בכל יישוב שמכבד את עצמו. כאן מטפלים בעיקר בתחום התעסוקה, אולם הדאגה מעטה יחסית לתחום המגורים.
הערים עם שיעור הצעירים הגבוה ביותר הן 3 הערים הגדולות במרכז הארץ: תל אביב, רמת גן גבעתיים. ב-3 ערים נוספות הייתה בנייה משמעותית של שכונות מגורים חדשות, שמשכו זוגות צעירים לרכוש בהן דירה: יבנה, ראש העין וקריית גת. גם באילת שיעור צעירים גבוה, אך שם מדובר בעיקר על צעירים בשכבת הגיל הצעירה יותר, שהיא אוכלוסייה זמנית בעיר.
גידול בשיעור הצעירים התרחש בעיקר בערים בהן הייתה בנייה משמעותית בשכונות חדשות: ראש העין, קריית גת, עפולה, קריית אתא, יבנה, אשקלון ורהט..
ערים שבהן מחירי הדירות עדיין נגישים, הצליחו ליהנות מגידול אבסולוטי ויחסי במגזר הצעירים. הנהלת העיר אומנם מרגישה את המעמסה של אוכלוסייה זו בתקציב השוטף, אבל בניהול נכון של המגזר העסקי נוצרות הזדמנויות כלכליות משמעותיות. ברוב הערים הללו ניתן לראות שמספר שנים לאחר הפיתוח הדמוגרפי מתחיל פיתוח עסקי
. בראש העין מוקמים מרכזי מסחר, בקריית גת אזור התעשייה נמצא באכלוס מוגבר. בעפולה יש תנופה בהקמת בנייני משרדים קטנים
קיטון בשכבת הצעירים חל בעיקר בערים שבהן שיעור הילדים גדול או שבהיעדר בנייה מספיקה חדשה הצעירים עוזבים. מדובר בדרך כלל בערים באשכולות חברתיים-כלכליים גבוהים באזור המרכז, בדגש על אזור השרון. כך קורה גם בערים החרדיות. בערים אלו נרשמה ירידה של כ-4.5% לפחות בשיעור הצעירים.
הניסיון של העשור האחרון מלמד שהצעירים עדיין מתבססים במרכז הארץ (כנראה בשכירות), אבל פונים לרכוש דירות בערים עם מחירים נמוכים יותר, בעיקר בשולי מחוז מרכז. נראה שהערים באשכולות הגבוהים יותר מדירים את האוכלוסייה הזו בשל עלויות הנדל"ן.