אם בעבר הקנס על אי איסוף צואת הכלבים עמד על 165 ש"ח בלבד, הרי שבעלי הכלבים היום צריכים להיות ערניים יותר, מכיוון שהקנס על העבירה של אי איסוף הגלילים עלה ל- 730 ש"ח.
עיריות ורשויות מקומיות קובעות בחוקי העזר שלהן את העבירות העוסקות באיכות הסביבה והסדר הציבורי. הרשות המקומית קריית גת קבעה כי הקנס על אי איסוף צואת הכלבים יעלה מ- 165 שקלים לגובה הקנס המקסימלי 730 שקלים. העליה בגובה הקנס הינו צעד משמעותי במאבק לצמצום התופעה, הנועד להעלות את רמת החיים בעיר ולשפר את פניה.
מזה כמה שנים תושבי העיר קריית גת זועקים לטיפול במטרד סביבתי רציני זה. בצואת כלבים שאינה נאספת, עלולות להתפתח תולעים וזיהומים המסכנים את הסביבה והאדם. צואת כלבים מהווה הן מפגע סביבתי והן סכנה רפואית, בייחוד עבור ילדים וכלבים אחרים. העלאת גובה הקנס נועדה להרתיע את בעלי הכלבים ולהגביר את האחריות החברתית לאיסוף הגלילים של כלביהם.
לדברי התושבים, מתבצעת אכיפה חלשה ונקודתית נגד בעלי הכלבים שלא אוספים את הגלילים, וגובה הקנס הנמוך (165 שקלים) לא הרתיע במיוחד את בעלי הכלבים. אחד מתושבי שכונת כרמי גת סיפר: "שכונת כרמי גת זאת שכונה צפופה עם הרבה בעלי חיים ויש בעיה קריטית של צואה על מדרכות. העלאת גובה הקנס כשלעצמה לא תרתיע את בעלי הכלבים. צריך לשלב פעולות הסברה ולהוסיף פקחים למקום", והוסיף: "תושבי כרמי גת הלינו פעמים רבות למוקד העירוני על ההזנחה בנושא, אך לא ננקטו צעדים משמעותיים כדי למגר את התופעה". לדברי תושב אחר: "חוץ משלטים בודדים שמפוזרים ברחבי השכונה עוד מאז הקמתה, ואכיפה נקודתית, לא נראה כי ישנה תכנית מסודרת למיגור התופעה, למרות התלונות הבלתי פוסקות למוקד העירוני 106".
לתושבים רבים בכרמי גת יש חבר על ארבע. ולא בכדי. בתוך השכונה ישנם פארקים לכלבים שכוללים מתקנים ושבילים נוחים המאפשרים לטייל עם הכלבים. עבירת אי איסוף צואת הכלבים פוגע באיכות הסביבה, ברמת החיים של תושבי השכונה ופוגע באסתטיקה של השכונה. העלאת גובה הקנס בשילוב הגברת אכיפה והסברה, צריכים להביא לצמצום התופעה, להעלאת רמת החיים באזור ולשיפור פני שכונת כרמי גת בפרט, ואת פני העיר קריית גת בכלל.