מאז אכלוס השכונה תושבי כרמי גת שילמו מחירי ארנונה מנופחים. המחיר הגבוה נבע מכמה סיבות:
- תעריף גבוה יותר בשכונה החדשה ביחס לשכונות הוותיקות בעיר
- שטחים ציבוריים נרחבים ייקרו בצורה משמעותית את מחיר הארנונה הסופי
- שיטת חישוב אגרסיבית ומחמירה 'ברוטו-ברוטו'
וכעת נסביר כל אחד מהסעיפים:
1. תעריפי הארנונה בכרמי גת תמיד היו גבוהים ביחס לשכונות הוותיקות בקריית גת. ראש עיריית קריית גת הורה להגדיר תעריף גבוה יותר בשכונה החדשה מתחילת הקמתה. כך למשל, אם בשכונות הוותיקות תעריף הארנונה היה כ- 43 ש"ח, מחיר למ"ר בכרמי גת נושק כמעט ל 48 ש"ח. גם בשכונת רובע הבנים, שכונה חדשה שנבנתה בסטנדרט דומה לכרמי גת, תעריף ארנונה למ"ר היה דומה לשכונות הוותיקות בעיר. מחיר ארנונה בדירת 4 חדרים בכרמי גת עם 113 מ"ר בכרמי גת יכלה להגיע לכ- 1400 ש"ח, ודירת 5 חדרים יכלה להגיע לכ- 1700 ש"ח.
2. נוסף לתעריף ארנונה שגבוה יותר בכרמי גת, התושבים משלמים על שטחים ציבוריים נרחבים, מה שמייקר באופן משמעותי את מירי הארנונה הסופיים. מי שקנה דירת 96 מטר +16 מטרים מרפסת, יכול להגיע לתשלום של 165 מטרים. כלומר מעל 35% תוספת של השטחים המשותפים. הבניה החדשה רווית שטחים ציבוריים כמו חניות תת קרקעיות, חדרי אשפה, לובי, מעברים. כתוצאה מכך התושב נאלץ לשלם מחיר ארנונה מנופח.
3. שיטת החישוב בקריית גת מבוססת שיטת 'ברוטו-ברוטו', שיטת חישוב מיושנת והשיטה המחמירה ביותר לקביעת התשלום שבה כוללים לצורך חישוב הארנונה את קירות הפנים, קירות חוץ, לובי הבניין, חדרי מדרגות וכל שטח ציבורי בנוי אחר. שיטת החישוב שהתאימה למציאות הנדל"נית של שנות ה- 60, אז השטחים הציבוריים היו מועטים יחסית והפער בין שטח הדירה בפועל לזה שמחושב לצורך תשלום הארנונה היה קטן ולא משמעותי. שיטה שאינה מתאימה למציאות של ימינו.
תושבי השכונה במשך תקופה ארוכה מאוד נאבקו בתעריפי הארנונה הלא מוצדקים. ראש עיריית קריית גת אבירם דהרי שלח פניה למשרד הפנים להוזלת תעריפי הארנונה, עם דגש להוזלת תעריפים של השטחים הציבוריים בשכונה, ונראה כי הופיע אור בקצה המנהרה ואכן תחול ירידה של תעריפי השטחים המשותפים בשכונה.
בדצמבר 2021 שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת הפנים איילת שקד הוציאו אישור חריג להטלת הארנונה בו מאשרים הפחתה בארנונה של השטחים המשותפים, ובתחילת 2022 משרד הפנים פרסם את השינוי בהפחתת תעריפי הארנונה על השטחים המשותפים בכרמי גת. בחלק מהפרוייקטים בכרמי גת, ההפחתה יכולה להגיע לכ- 26% בארנונה של שטחים משותפים.