בשכונת כרמי גת החדשה בקרית גת נקלטו בשלוש השנים האחרונות עשרות משפחות צעירות מהקהילה הציונית-דתית, אשר הביעו את רצונם להקים בית כנסת לפי נוסח אבותיהם. אלא שהבקשה לממש את זכות התפילה במבנה קבע לא נענתה על ידי הרשות עד היום הזה.
שכונת כרמי גת מאופיינת באוכלוסיה רבגונית בה התושבים גרים בהרמוניה זה לצד זה. דתיים לצד חילוניים, תושבים חדשים שהגיעו מחוץ לעיר לצד תושבי העיר הוותיקים. מאות משפחות עברו לכרמי גת כדי להקים בית ולגדל ילדים. כדי לאפשר רמת חיים נאותה לרווחתם של התושבים, במסגרת הסכם גג הוקמו בתי ספר חדשים, גני ילדים, מתנ"סים ובתי כנסת. אך מסתבר כי כל המבנים של בתי הכנסת בהנהגת רבנים חרדים עם נוסח תפילה ספרדי או מזרחי. בכרמי גת לא תמצאו בית כנסת ברוח הציונות הדתית.
נכון להיום בכרמי גת יש כ- 7 בתי כנסת/מניינים. לציונות הדתית אין מבנה קבע של בית הכנסת ולכן התפילות מתקיימות במניין ליד בנייני מגורים ובבתי הספר. ניתן למצוא מניינים שיצרו התושבים עצמם במגדל של גבסו, במגדל של אבני החושן, בביה"ס מקיף 'אורט' ובכיתה של בית הספר שבזי.
עד היום התושבים מהקהילה הציונית הדתית התפללו בבית הכנסת במבנה של מתנ"ס (מול בית ספר 'כרמים'). כמדי שנה נהגו הדתיים הלאומיים לומר הלל ביום העצמאות באמצע התפילה, כדי להודות על הקמת המדינה, שבה ראו נס. לאחרונה מונה רב חדש בבית הכנסת.
לדברי המתפללים במקום, הבחירה של הרב בוצעה בצורה לא תקינה וראיית עולמו של הרב שונה מראיית עולמם של רובם המוחלט של המתפללים במקום. תושבי השכונה שהגיעו ביום העצמאות לבית הכנסת שממוקם במבנה של מתנ"ס כרמי גת סיפרו, שבערב יום העצמאות הרב החדש בבית הכנסת סירב לומר הלל באמצע התפילה כמנהגם של הרוב המוחלט של המתפללים, וכך הופר האיזון שנשמר במשך 3 שנים בבית הכנסת. עקב כך חלק מהמתפללים עזבו את בית הכנסת והמשיכו להתפלל במקום אחר.
יש דבר מאוד חשוב שברצוני להעביר לתושבים, מספר דודו נעים, תושב השכונה מזה שנה וחצי, בן למשפחה שכולה ובעל קונדיטוריה בעיר : "היזהרו בכבודם של תלמידי חכמים, ואלנו לחפש ברית, יש מספיק אויבים מבחוץ שרוצים לחסל אותנו. שבו, תדברו, תבינו אחד את השני. יש תרבות. הולכים לפי ההלכות. שאף אחד לא יכפה על השני או החיים שלו". והוסיף "לדעתי הרשות מזמן הייתה צריכה להתערב בנושא".
לדברי תושבת כרמי גת, אנשים מהקהילה הציונית-דתית פנו לראש העיר אבירם דהרי בבקשה להקצות מבנה לבית הכנסת בו יוכלו להתפלל בנוסח אשכנז. לדבריהם של חלק מהמתפללים מהקהילה, סוכם בין התושבים לראש העיר כי יוקצה שטח להקמת בית הכנסת, אך על התושבים לגייס כספים לבניית המבנה. ההתושבים הקימו עמותה לגיוס כספים. הקרקע לבניית בית הכנסת עדיין לא הוקצתה.
אחד מתושבי המקום סיפר כי "החרדים לא רוצים בתי כנסת בהנהגת רב אשכנזי לציבור הציוני-דתי, אולי בגלל זה העיכובים בבניית בית הכנסת". והוסיף "בכרמי גת יש בתי כנסת בהם מתפללים בנוסח חרדי ספרדי, בנוסח מזרחי, אך אין מבנה קבע ליוצאי עדות אשכנז ברוח ציוני-דתי. אנשים יוצאים לממש את זכותם להתפלל ליד בנייני מגורים ובמקומות אחרים כי אין בית כנסת קבוע לקהילה הציונית הדתית המהווה אחוז לא מבוטל מכלל תושבי השכונה".
תושב כרמי גת שנוהג להתפלל בבית הכנסת במבנה מתנ"ס מסביר: "כדי שכולם יהיו מרוצים חייבים לבחור ברב בית הכנסת בצורה תקינה וחוקית. כל בית כנסת חייב להקים עמותה ולבחור וועד אשר בוחרים את רב המקום. תהליך כזה צריך להיעשות בשיתופיות, חברות ולא בצורה שרירותית על ידי קומץ של אנשים שהחליטו לקבל החלטות עבור כל מתפללי המקום".